Brzo i fino /

Tri jednostavna ljetna recepta za obroke ispod 300 kalorija koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pexels

Visoke temperature još čine kuhinju manje primamljivom. Kliknite na 'SLJEDEĆA' za ljetne recepte idealne za jednostavnu večeru koja vas neće napuhati.

17.8.2019.
15:44
Pexels
VOYO logo

Bulgur ljetna salata s fetom i mentom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 50 grama bulgura
  • dvije naranče, ocijeđene, a ostatak sitno narezan i oguljen
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 3 žlice narezanih listića mente​
  • malo nasjeckanog oraha
  • dvije narezane cikle
  • 40 grama feta sira
Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: Profimedia.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute: 

1. Stavite bulgur u mali lonac, prelijte vodom i pustite da zakuha. Kuhajte pet minuta i onda dobro procijedite te ubacite bulgur u posudu.

2. Pomiješajte narančin sok i komadiće, češnjak, ocat te dodajte mentu i orahe. Napokon ubacite ciklu i sve pomiješajte s feta sirom i bulgurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileća salata sa sezamom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • dva komada pilećih prsa
  • 85 grama slanutka ili soje (broj kalorija se mijenja u prvoj opciji)
  • jedna velika mrkva, nasjeckana
  • 2 mlada luka nasjeckana
  • 140 grama cherry rajčice
  • malo narezanog korijandra i bosiljka te matovilca
  • jedna žličica sezama

Za umak: 

  • limunov sok
  • ulje sezama
  • 2 žličice chilli umaka
Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: Profimedia.hr)

Upute:

1. Stavite piletinu u tavu i prelijte je vodom te poklopite. Kuhajte piletinu 10 minuta sa sojom ili slanutkom.

2. Za to vrijeme pomiješajte sastojke u veliku zdjelu.  Ubacite umak, mrkvu, luk, rajčice, bosiljak i ostale začine. Dodajte piletinu i sve posipajte sezamovim sjemenkama.

Paprike punjene feta sirom

30 minuta

Sastojci:

  • dvije velike paprike, očišćene
  • žličica kumina
  • žličica korijandera
  • 400 grama narezane rajčice izlimenke
  • jedan crveni luk
  • ​režanj češnjaka
  • mali patlidžan
  • 30 grama feta sir
  • jedno jaje
  • crveni grah
Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: Profimedia.hr)

Upute:

1. Zagrijte pećnicu za 190 stupnjeva i stavite polovice paprika da se peku 15 do 20 minuta. 

2. Za to vrijeme stavite začine u tavicu i lagano zagrijte da puste okus. Ubacite rajčice, luk, češnjak, grah i patlidžan. Kuhajte 15 do 20 minuta. Smjesa bi trebala biti poprilično suha.

2. Istucite jaje i feta sir te napunite paprike smjesom s patlidžanom. Sve prelijte jajem i feta sirom te pecite još desetak minuta.

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo