Prve na ljestvici najgorih jela bile su Marica i Silvijana s potpuno promašenim jelom bez okusa. Lignje s rižom i krivo kuhana brokula digle su živac Mati, koji im je opet objasnio kako pravilno skuhati brokulu. Da su Zadranke inače kreativne i naprave nešto novo i neobično, žiri već zna, a jedino za što su ih pohvalili bila je prezentacija boja na tanjuru.
"Jako sam razočaran činjenicom da ljudi ne znaju što je rižot i
da ne znaju kuhati brokulu!“, dodao je Mate i okrenuo kuhaču s
ocjenom dva, baš kao i Tomek i
Mateja.
„Što se tiče jela i okusa, danas ste podbacile! Jednostavno nije
bio vaš dan!“, dodala je Mateja, razočarana u Zadranke, koje su u
oba jela uzele jednu od glavnih namirnica ugljikohidrata –
rižu.
(FOTO: RTL)
Ništa bolje nisu skuhali niti Andrej i Marijan, koji su svojim šarenim predjelom i lososom s umakom podsjetili žiri kako izgleda manjak znanja, volje i nepažnje na tanjuru. "Spajanje šumskog voća s uljnom ribom postoji odavno, a kada se to radi, treba naglašavati kiselinu, a ne slatkoću, tako da ovo nije dobro!“, objasnio je Mate, koji nije probao njihovo predjelo jer, osim što je po samoj ideji bio poprilično konfuzan, sadržavao je ugljikohidrate.
"Potpuno krivo serviranje! Ovo je živi đumbus za serviranje, a i vidi se da niste znali što biste s namirnicama!“, objasnio je Tomek njihovo predjelo, koje je odlučio probati, za razliku od Mate. Isto mišljenje ima i Mateja, stoga je žiri njihova jela odlučio ocijeniti s ukupnih 13 bodova. S druge strane, brat i sestra bili su svjesni da su slučajno uzeli namirnicu s ugljikohidratom te su imali hrabrosti i odlučili ne iskoristiti panko mrvice.
(FOTO: RTL)
"Drago mi je da ste shvatili na vrijeme da to nije tema i da ste imali hrabrosti i maknuli panko mrvice bez obzira na minus bodove, stoga vam nećemo oduzeti bodove!“, objasnio je Mate prije nego što je kušao njihovo jelo. Naime, Tihana i Nikola pred žirijem su servirali srdele s kobasicama i glavno jelo pod nazivom 'bez ugljikohidrata'. Dok Mate nije pobornik spajanja srdela i vrhnja, Tomek i Mateja kritizirali su loše ispečeno meso. Žiri je njihovoj prezentaciji odlučio dati visokih 14 bodova.
Najbolji su bili Anto i Antonio, koji su uz Badu i Tocu, bili jedini koji nisu koristili ugljikohidrate. Veseli bećari žiriju su prezentirali zlatne šampinjone za predjelo te biftek sa šparogama za glavno jelo. Iako u početku nisu znali koju su vrstu mesa zgrabili, Tomek i Mateja bili su zadovoljni njihovim jelom. Najviše ponosan bio je Mate, koji ih je savjetovao što napraviti s namirnicama koje su uzeli, a prije ocjene im je samo poručio da su dobro iskoristili svoje zvono.
(FOTO: RTL)
Dok su Mateja i Mate odlučili Slavoncima okrenuti svoje kuhače s visokih 9, Tomek se u zadnji tren predomislio, izbrisao svoju osmicu i dao im ocjenu šest. "Predomislio sam se! Dat ću vam ipak šesticu, a razlog tomu je to što servirate jelo u ne pripadajućim tanjurima, sir vam viri s premalog tanjura i ne znate vrste mesa!“, objasnio je Tomek, s čijim komentarima i lošom ocjenom nisu bili zadovoljni Slavonci.
Danas je novi dan za natjecatelje, koji će krenuti u novi lov na bodove. Ne propustite novu epizodu gastro showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!“ sutra u 20:00 sati na RTL-u!
Još zanimljivih članaka potražite na 321kuhaj
Pročitajte još:
- Mate: 'Vaša prezentacija na tanjuru izgleda kao egipatsko vjenčanje!'
- 'Svatko tko želi biti kuhar mora biti spreman primiti kritiku'
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!