Torta od rajčica slani je desert koji možete poslužiti kao predjelo ili čak glavno jelo. Kako pripremiti tortu od rajčica? Priprema je jednostavna i torta je gotova za sat vremena.
Torta od rajčica sastojci:
- 25 dkg prhkog tijesta
- 20 dkg sira grabancijaša
- 3 dkg meda
- žličica senfa
- 80 dkg mini rajčica
- limun
- 2 jaja
- 10 dkg rukole
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Torta od rajčica priprema:
Tijesto stavite u kalup za torte i pecite na 180 stupnjeva oko 15 mintua.
U posudu ulijte maslinovo ulje, sok od limuna, med te začinite sa soli i paprom. Izmiješajte pjenjačom i dodajte mini rajčice.
Polovicu sira grabancijaša stavite u posudu, drugu narežite na kocke.
Sir izdrobite vilicom, dodajte umućena jaja, senf i začinte sa soli i paprom. Izmiješajte sastojke. Rasporedite po tijestu smjesu od sira i jaja, dodajte mini rajčice i pecite na 180 stupnjeva.
Nakon pola sata dodjate preostali sir i pecite 15 minuta.
Torta od rajčica je gotova, možete je poslužiti.