Desert s medom /

Torta od meda odličan desert koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Medenjaci i različite vrste kolača od meda se nerijetko pripremaju, no jeste li probali tortu od meda? Ovo je torta od meda koja će biti vaša nova omiljena slastica.

8.12.2022.
16:22
Pixabay
VOYO logo

Torta od meda je torta koja podrijetlom dolazi iz ruske kulture. Priprema torte od meda je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odličan desert koji će vas oduševiti.

Torta od meda sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 90 g meda
  • 3 jaja
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • vanilin šećer
  • 170 g šećera u prahu.

Torta od meda priprema:

Jaja umutite pa u njih dodajte šećer i maslac. Navedene sastojke topite na pari sve dok se šećer i maslac ne otope. U otopljenu smjesu dodajte prašak za pecivo pa ga dobro umiješajte. Sada postepeno dodavajte brašno i miješajte. Tijesto koje ste dobili dobro umijesite pa ga podijelite na 8 dijelova. Svaku lopticu morate razvući i odrezati tako da bude u obliku kruga koji ima promjer 18 centimetara. Svaki komad tijesta pecite 5 – 6 minuta na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadiće tijesta koji su vam ostali također ispecite pa ih usitnite.

Za nadjev napravite vrhnje za šlag i pomiješajte ga sa vanilin šećerom. Sada u smjesu postepeno dodavajte kiselo vrhnje i miješajte.

Nadjev razmažite po biskvitima koje ste prethodno ispekli te ih spajajte. Nakon što ste spojili sve biskvite, ostatkom nadjeva premažite tortu i posipajte sa usitnjenim ostacima biskvita. Torta od meda je sada gotova i nakon što je dobro ohladite možete uživati u njezinim čarobnim okusima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo