Torta od meda je torta koja podrijetlom dolazi iz ruske kulture. Priprema torte od meda je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odličan desert koji će vas oduševiti.
Torta od meda sastojci:
- 450 g brašna
- vrećica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 90 g meda
- 3 jaja
- 500 ml kiselog vrhnja
- 250 ml slatkog vrhnja
- vanilin šećer
- 170 g šećera u prahu.
Torta od meda priprema:
Jaja umutite pa u njih dodajte šećer i maslac. Navedene sastojke topite na pari sve dok se šećer i maslac ne otope. U otopljenu smjesu dodajte prašak za pecivo pa ga dobro umiješajte. Sada postepeno dodavajte brašno i miješajte. Tijesto koje ste dobili dobro umijesite pa ga podijelite na 8 dijelova. Svaku lopticu morate razvući i odrezati tako da bude u obliku kruga koji ima promjer 18 centimetara. Svaki komad tijesta pecite 5 – 6 minuta na 180 stupnjeva.
Komadiće tijesta koji su vam ostali također ispecite pa ih usitnite.
Za nadjev napravite vrhnje za šlag i pomiješajte ga sa vanilin šećerom. Sada u smjesu postepeno dodavajte kiselo vrhnje i miješajte.
Nadjev razmažite po biskvitima koje ste prethodno ispekli te ih spajajte. Nakon što ste spojili sve biskvite, ostatkom nadjeva premažite tortu i posipajte sa usitnjenim ostacima biskvita. Torta od meda je sada gotova i nakon što je dobro ohladite možete uživati u njezinim čarobnim okusima!