Torta od malina je izvrsna i osvježavajuća opcija deserta za vruće i ljetne dane. Evo kako se priprema torta od malina.
Biskvit za tortu od malina:
- 300 ml mlijeka
- 4 jaja
- 1/4 šalice ulja
- žlica ekstrakta vanilije
- 32 dkg brašna
- 30 dkg šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 17 dkg maslaca
Krema za tortu od malina:
- 32 dkg malina
- 60 ml vode
- 20 dkg šećera
- 1/2 žličice kukuruznog škorba
Glazura od krem sira za tortu od malina
- 45 dkg krem sira
- 17 dkg maslaca
- 1 kg šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema torte od malina:
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite tri kalupa za torte.
Pomiješajte mlijeko, jaja, biljno ulje i ekstrakt vanilije u velikoj zdjeli, a zatim odvojite oko 3/4 šalice smjese u drugu zdjelu. U drugoj posudi treba ostati oko 1 1/4 šalice. Ostavite oboje na stranu.
U velikoj zdjeli miksera pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
Mikserom na najnižoj brzini dodajte maslac otprilike žlicu po žlicu, pustite da se sjedini prije nego što dodate sljedeću žlicu.
Pomiješajte smjese i dobro sve zajedno izmiješajte. Polako dodajte preostalu smjesu jaja u laganom mlazu dok se ne sjedini.
Zatim povećajte brzinu i miješajte dok se dobro ne sjedini, oko 10-15 sekundi.
Podijelite tijesto ravnomjerno između tri kalupa za torte i pecite 20-25 minuta. Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite da se ohlade 2-3 minute, a zatim ih izvadite iz kalupa i neka se dobro ohladi.
Da biste napravili nadjev od malina, dodajte maline i vodu i napravite pire. U srednjem loncu pomiješajte šećer i kukuruzni škrob. Umiješajte pire od malina.
Kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne i ne zakuha, oko 8-10 minuta.
Pustite da prokuha minutu, a zatim maknite s vatre. Ostavite u hladnjaku i ostavite da se potpuno ohladi.
I na kraju napravite glazuru od krem sira. Dodajte kremasti sir i maslac u veliku zdjelu miksera i miješajte dok se dobro ne sjedine i glatke smjese.
Dodajte otprilike polovicu šećera u prahu i miksajte dok se dobro ne sjedini i postane glatko.
Dodajte ekstrakt vanilije i sol miksajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte preostali šećer u prahu i miksajte dok se dobro ne sjedini i glatko.
Zatim napravite tortu. Stavite prvi biskvit na tanjur, nanesite kremu, drugi biskvit pa krema i na kraju treći biskvit. Cijelu tortu obložite glazurom od krem sira. Ukrasite tortu malinama i dobro ohladite prije posluživanja.