Voćni desert /

Torta od malina s glazurom od krem sira osvježavajući ljetni desert

Image
Foto: Pixabay

Torta od malina osvježavajući je ljetni desert. Pratite recept i pripremite osvježavajuću tortu od malina.

25.6.2022.
10:33
Pixabay
VOYO logo

Torta od malina je izvrsna i osvježavajuća opcija deserta za vruće i ljetne dane. Evo kako se priprema torta od malina.

Biskvit za tortu od malina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 1/4 šalice ulja
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 32 dkg brašna
  • 30 dkg šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 17 dkg maslaca

Krema za tortu od malina:

  • 32 dkg malina
  • 60 ml vode
  • 20 dkg šećera
  • 1/2 žličice kukuruznog škorba

Glazura od krem sira za tortu od malina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 45 dkg krem sira
  • 17 dkg maslaca
  • 1 kg šećera u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema torte od malina:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite tri kalupa za torte.

Pomiješajte mlijeko, jaja, biljno ulje i ekstrakt vanilije u velikoj zdjeli, a zatim odvojite oko 3/4 šalice smjese u drugu zdjelu. U drugoj posudi treba ostati oko 1 1/4 šalice. Ostavite oboje na stranu.

U velikoj zdjeli miksera pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikserom na najnižoj brzini dodajte maslac otprilike žlicu po žlicu, pustite da se sjedini prije nego što dodate sljedeću žlicu.

Pomiješajte smjese i dobro sve zajedno izmiješajte. Polako dodajte preostalu smjesu jaja u laganom mlazu dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim povećajte brzinu i miješajte dok se dobro ne sjedini, oko 10-15 sekundi.

Podijelite tijesto ravnomjerno između tri kalupa za torte i pecite 20-25 minuta. Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite da se ohlade 2-3 minute, a zatim ih izvadite iz kalupa i neka se dobro ohladi.

Da biste napravili nadjev od malina, dodajte maline i vodu i napravite pire. U srednjem loncu pomiješajte šećer i kukuruzni škrob. Umiješajte pire od malina.

Kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne i ne zakuha, oko 8-10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da prokuha minutu, a zatim maknite s vatre. Ostavite u hladnjaku i ostavite da se potpuno ohladi.

I na kraju napravite glazuru od krem sira. Dodajte kremasti sir i maslac u veliku zdjelu miksera i miješajte dok se dobro ne sjedine i glatke smjese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte otprilike polovicu šećera u prahu i miksajte dok se dobro ne sjedini i postane glatko.

Dodajte ekstrakt vanilije i sol miksajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte preostali šećer u prahu i miksajte dok se dobro ne sjedini i glatko.

Zatim napravite tortu. Stavite prvi biskvit na tanjur, nanesite kremu, drugi biskvit pa krema i na kraju treći biskvit. Cijelu tortu obložite glazurom od krem sira. Ukrasite tortu malinama i dobro ohladite prije posluživanja.

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo