Torta od kestena osobito je popularna u jesenskim danima kada je sezoan kestena. Kako napraviti tortu od kestena? Priprema je nešto zahtjevnija, a torta je gotova za manje do dva sata.
Torta od kestena sastojci:
- 30 dkg kesten pirea
- 0.3 dcl mlijeka
- 25 dkg čokolade za kuhanje
- 8 skuhanih kestena
- 13 dkg maslaca
- 19 dkg šećera
- 2 dcl ruma
- 6 jaja
- 2 vanilin šećera
- 15 dkg brašna
- 2 dkg šećera u prahu
Torta od kestena priprema:
Na pari kuhajte mlijeko s maslacem i čokoladom za kuhanje. Kada dobijete jednoličnu smjesu, maknite s vatre neka se ohladi.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i u žumanjke dojdate 15 dkg šećra i vanili šećer. Izradite pjensatu smjesu. Zatim dodajte smjesu od čokolade, izmiješajte i dodajte kesten pire, rum i brašno.
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.
Dodajte snijeg u smjesu od žumanjaka. Stavite je u kalup za torte i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Torta se mora malo ohladiti.
Na tavicu stavite žlicu vode i 4 dkg šećra. Kda se šećer počne karamelizirati i njega uronite cijele kestene.
Torta od kestena je gotova, poslužite je s karamelizrianim kestenima i prije posluživanje je možete posipati šećerom u prahu.