Desert /

Torta Makarana - za sve prigode

Image

Ako ste u potrazi za dobrim desertom tada ste na pravom mjestu. Torta Makarana je idealna izbor za vas.

20.8.2021.
13:43
VOYO logo

Torta Makarana vrlo je ukusna torta s bademima koja će vas oduševiti. Iako je priprema nešto zahtjevnija, isplati se sav trud jer je rezultat vrhunska torta.

Za pripremu torte makarane potrebni su vam sljedeći sastojci za tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 2 dkg šećera u prahu
  • 15 dkg maslaca
  • 0.2 dcl maraskino likera
  • 15 dkg glatkog brašna
  • žličcia soli
  • jaje

Torta Makarana nadjev:

  • 65 dkg badema
  • 65 dkg šećra
  • 10 jaja
  • 3 dkg maslaca
  • limuna
  • 0.6 dcl maraskino likera
  • naranča
  • 0.6 dcl arome vanilije

Torta Makarana priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bademe prokuhajte u vodi da omekšaju. Ocijedite ih i ogulite. Kda su osušeni, stavite ih pržiti na tavicu. Ostavite ih neka se ohlade te ih tada sameljite.

U posudu dodajte brašno, šećer u prahu, sol i izmijeašjte pjenjačom. Dodajte maslac te prstima izradite tijesto. Dodajte umućeno jaje, maraskino i sve izmiješajte rukama. Napavite tijesto, zamotajte ga u foliju i neka odmara pola sata.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke umutite sa šećerom, dodajte maslac, naribanu koricu limuna i naranče, aromu vanilije, maraskino i dobro izmiješajte.

Postupno u smjesu dodjate bademe i sok od limuna i naranče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima.

Kada je tijesto odstajalo, razvaljajte ga i stavite u kalup za torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunite kalup napravljenom smjsom i pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Zatim izvadite tortu i uz pomoć bjelanjaka koje ste utukli zalijpite polovice badema po torti prema želji.

Vratite u pećnicu i pecite jo pola sata na 150 stupnjeva.

Torta Makarana je gotova, poslužite je hladnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo