Topla salata od leće pristaje uz svako jelo. Možete ju poslužiti kao prilog svim vrstama mesa i ribi, ali isto tako kao prilog na primjer krumpiru, pa čak i riži i tjestenini. Razlog tome jest da se topla salata od leće svojim okusom savršeno uklapa u svaku kombinaciju. Topla salata od leće lako se priprema, a potrebno vam je svega par sastojaka.
Za pripremu tople salate od leće potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1 šalica leće
- 2 šalice vode
- manji luk
- kukuruz
- cherry rajčice
- maslinovo ulje
- žlica senfa
- 1 dcl limunova soka
- sol, papar, crvena paprika
- malo maslinova ulja
Topla salata od leće priprema:
Topla salata od leće priprema se tako da prvo operete leću i skuhate ju u vodi. Ona se u zavrijanoj vodi kuha do 30 minuta, dok ne omekša. Kada ju procijedite, osolite ju. Dodajte joj narezane cheryy rajčice, luk i kukuruz te sve zajedno stavite na tavu na nekoliko kapi maslinova ulja da se sjedini i stopi. Začinite te dodajte senf i limunov sok. Nekoliko puta promiješajte te je vaša topla salata od leće spremna.
Ako ju pak želite jesti samostalno, možete dodati i hrskavo ispečenu piletinu i na taj način će topla salata od leće postati pravi, cjeloviti obrok.