Glavni obrok ili prilog /

Topla salata od leće - recept i priprema

Image

Topla salata od leće može se poslužiti kao salata ili kao prilog. Donosimo vam kako se priprema topla salata od leće.

1.2.2022.
13:52
VOYO logo

Topla salata od leće pristaje uz svako jelo. Možete ju poslužiti kao prilog svim vrstama mesa i ribi, ali isto tako kao prilog na primjer krumpiru, pa čak i riži i tjestenini. Razlog tome jest da se topla salata od leće svojim okusom savršeno uklapa u svaku kombinaciju. Topla salata od leće lako se priprema, a potrebno vam je svega par sastojaka.

Za pripremu tople salate od leće potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica leće
  • 2 šalice vode
  • manji luk
  • kukuruz
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • žlica senfa
  • 1 dcl limunova soka
  • sol, papar, crvena paprika
  • malo maslinova ulja

Topla salata od leće priprema:

Topla salata od leće priprema se tako da prvo operete leću i skuhate ju u vodi. Ona se u zavrijanoj vodi kuha do 30 minuta, dok ne omekša. Kada ju procijedite, osolite ju. Dodajte joj narezane cheryy rajčice, luk i kukuruz te sve zajedno stavite na tavu na nekoliko kapi maslinova ulja da se sjedini i stopi. Začinite te dodajte senf i limunov sok. Nekoliko puta promiješajte te je vaša topla salata od leće spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ju pak želite jesti samostalno, možete dodati i hrskavo ispečenu piletinu i na taj način će topla salata od leće postati pravi, cjeloviti obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo