Tjestenina u umaku od vrhnja s lososom vrlo je zasitno jelo koje je idealno za svaku prigodu. Ovo jelo poslužite kao glavno jelo ili kao predjelo.
Umak od vrhnja s lososom odličan je način kako možete premiti losos i sve zajedno poslužiti s tjesteninom. Ova kombinacija daje savršeni obrok.
Tjestenina u umaku od vrhnja s lososom sastojci:
- 40 dkg tjestenine češnjaci
- 20 dkg dimljenog lososa
- 4,5 dcl vrhnja za kuhanje
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Tjestenina u umaku od vrhnja s lososom priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Na tavici na maslacu dodajte vrhnje za kuhanje, dodajte malo muškatnog oraščića i neka se lagano kuha nekoliko minuta.
Dimljeni losos narežite na trakice i stavite ga na tavu s vrhnjem. Promiješajte i kuhajte minutu.
Kada se vrhnje zgusne maknite ga s vatre i dodajte u vrhnje kuhanu tjesteninu. Sve dobro izmiješajte i začinite sa soli i paprom prema želji.
Tjestenina u umaku od vrhnja i lososa je spremna za posluživanje.