Za pripremu jela tjestenina u umaku od bundeve potreban vam je i svježi sir. Tjestenina u umaku od bundeve priprema se jednostavno, gotova je za manje od pola sata.
Bundeva se može pripremiti na različite načine, a ako još niste pripremili umak od bundeve i poslužili s tjesteninom vrijeme je da probate.
Tjestenina u umaku od bundeve sastojci:
- 30 dkg bundeve
- 3 dkg maslaca
- glavica luka
- češanj češnjaka
- 15 dkg slanine
- 35 dkg tjestenine
- grančica ružmarina
- 10 dkg svježeg kravljeg sira
- 1 dcl bijelog vina
- 15 dkg slanine
Tjestenina u umaku od bundeve priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanog vodi.
Na naslacu na tavi pržite luk i slaninu narezanu na kockice, protisnuti češnjak. Sve posolite i pržite oko dvije minute, nakon toga dodajte ružmarin i kockice bundeve. Pržite oko osam minuta i ulijte bijelo vino. Kuhjate dok vino ne ispari i nakon toga sve sastojke stavite u sjekač, dodajte svježi sir i napravite umak.
Na tavi zagrijete maslinovo ulje i dodjate kuhanu tjesteninu te umak i sve dobro promiješajte.
Tjestenina u umaku od bundeve je gotov, poslužite je kao predjelo ili glavno jelo.