Kuharica /

Tjestenina u umaku od bundeve

Image

Umak od bundeve savršen je izbor za tjesteninu. Kako napraviti tjesteninu u umaku od bundeve?

16.8.2021.
12:19
VOYO logo

Za pripremu jela tjestenina u umaku od bundeve potreban vam je i svježi sir. Tjestenina u umaku od bundeve priprema se jednostavno, gotova je za manje od pola sata.

Bundeva se može pripremiti na različite načine, a ako još niste pripremili umak od bundeve i poslužili s tjesteninom vrijeme je da probate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina u umaku od bundeve sastojci:

  • 30 dkg bundeve
  • 3 dkg maslaca
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 15 dkg slanine
  • 35 dkg tjestenine
  • grančica ružmarina
  • 10 dkg svježeg kravljeg sira
  • 1 dcl bijelog vina
  • 15 dkg slanine

Tjestenina u umaku od bundeve priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u slanog vodi.

Na naslacu na tavi pržite luk i slaninu narezanu na kockice, protisnuti češnjak. Sve posolite i pržite oko dvije minute, nakon toga dodajte ružmarin i kockice bundeve. Pržite oko osam minuta i ulijte bijelo vino. Kuhjate dok vino ne ispari i nakon toga sve sastojke stavite u sjekač, dodajte svježi sir i napravite umak.

Na tavi zagrijete maslinovo ulje i dodjate kuhanu tjesteninu te umak i sve dobro promiješajte.

Tjestenina u umaku od bundeve je gotov, poslužite je kao predjelo ili glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo