Jela s tjesteninom /

Kako se priprema ukusna tjestenina sa jajima?

Image
Foto: Pixabay

Želite naučiti kako se priprema tradicionalna talijanska tjestenina s jajima? Pratite recept i pripremite tjesteninu sa jajima na talijanski način.

9.9.2022.
12:54
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina sa jajima je tradicionalno talijansko jelo koje se još naziva i carbonara. Carbonara je tjestenina s jajima, sirom i kuhanom slaninom. Tjestenina sa jajima je jednostavno, ali izdašno jelo za koje se koriste sastojci koji su obično pri ruci.

Sastojci potrebni da se pripremi tjestenina sa jajima su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Sol
  • 300 grama tjestenine
  • 4 kriške slanine
  • 300 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1 ljutika, narezana na kockice
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 4 velika jaja
  • 1/4 šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

Kako biste pripremili tjesteninu sa jajima najprije zakuhajte veliki lonac posoljene vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Stavite slaninu u veliku tavu i pržite je na srednjoj vatri oko 10 minuta. Prebacite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnikom i ostavite sa strane. Začinite piletinu s 1/4 žličice soli i dodajte u istu tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku i pržite piletinu nekoliko minuta, dok ne postane neprozirna. Dodajte ljutiku narezanu na kockice i nastavite pržiti još par minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pržiti još jednu minutu. Nastavite pržiti dok se piletina ne ispeče, a zatim ju maknite s vatre. Premjestite piletinu i ljutiku na tanjur.

U velikoj zdjeli umutite jaja, naribani parmezan i crni papar dok se dobro ne sjedine. Polako umiješajte oko 1/4 šalice vode za tjesteninu kako biste polako podigli temperaturu jaja. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u tavu. Na srednje niskoj temperaturi pomiješajte tjesteninu s još 1/4 šalice vode koju ste sačuvali, a zatim polako ulijte smjesu jaja u tavu, neprestano miješajući. Izmrvite slaninu, narežite piletinu i dodajte tjestenini. Umiješajte nasjeckani peršin i po potrebi dodatno posolite. Ovaj recept za tjesteninu sa jajima je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo