Pesto umak najčešće se poslužuje u kombinaciji s tjesteninom, ali i rižom. Kako napraviti domaći pesto umak? Priprema pesto umaka je vrlo jednostavna i brza. Pripremite sve sastojke i pesto umak je gotov za 10 minuta. Duže ćete kuhati tjesteninu nego pripremati pesto umak. Jelo tjestenina s pestom odličan je izbor za glavno jelo za brzi i ukusan ručak za svaki dan.
Sastojci za tjesteninu s pestom:
- tjestenina prema izboru
- 2 šalice svježeg bosiljka
- 1/2 šalice pinjola
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- prstohvat soli
Za pripremu tjestenine s pestom najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Najprije na tavi popržite pinjole. Zatim sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite prema želji i ako je pesto previše gust dodajte još malo maslinovog ulja.
Kada je tjestenina kuhana, procijedite je i prelijte preko nje pesto. Dobro promiješajte i poslužite s parmezanom. Ako ste pripremili previše pesto umaka spremite ga u hladnjak i iskoristiti za sljedeće jelo.