Kozice u kombinaciji s tjesteninom daju savršeno glavno jelo. Pripremite tjesteninu s kozicama i poslužite uz omiljenu salatu. Priprema tjestenine s kozicama je jednostavana i brza. Jelo je gotovo za samo pola sata.
Sastojci potrebni za tjesteninu s kozicama:
- 20 dkg tjestenine
- 3 dgk maslaca
- 20 dkg kozica
- češanj češnjaka, zgnječen
- 100 ml bijelog vina
- iscijediti sok od limuna
- mala šaka plosnatog peršina, grubo nasjeckanog
Tjestenina s kozicama priprema:
Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom, posoljenom vodom prema uputama na pakiranju. U međuvremenu u tavi zagrijte kockicu maslaca. Kad počne cvrčati, dodajte kozice i pržite 1 min dok ne počnu mijenjati boju.
Dodajte češnjak i pržite još minutu, poškropite vinom, a zatim pustite da zavrije. Umiješajte ostatak maslaca, začinite solju, paprom i malo soka od limuna, pa umiješajte nasjeckani peršin.
Kad je tjestenina kuhana, ocijedite je i promiješajte kroz kozice. Podijelite tjesteninu s kozicama u 2 zdjelice, prelijte viškom umaka i odmah poslužite.