Morski plodovi /

Umak od svježeg lososa i tjestenina - odlična kombinacija

Image

Umaci za pripremu tjestenine su brojni, a jeste li probali umak od svježeg lososa u kombinaciji s tjesteninom 'paccheri'?

29.7.2021.
15:38
VOYO logo

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa odlično je jelo. Jednostavno i brzo za pripremu, poslužite ga kao glavno jelo.

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg tjestenine paccheri
  • 2 odreska lososa
  • 3 žlice ulja
  • luk nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka - protisnuta
  • 2 rajčice narezane na komadiće
  • jaje

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Losos začinite sa soli i paprom. Pržite ga na tavi na ulju na srednje jakoj vatri. Pržite ga oko dvije minute sa svake strane.

Kada je gotov, maknite ga s vatre.

Na tavici na ulju pržite češnjak i luk, koji ste posolili. Kada omekša dodajte rajčicu i kuhajte oko 5 minuta. Vratite natrag losos i neka se lagano kuha u umaku oko 10 minuta. Dodajte na kraju jaje i kada se sve sjedini poslužite zajedno s tjesteninom.

Jelo tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa je spremno za posluživanje kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo