Morski plodovi / Umak od svježeg lososa i tjestenina - odlična kombinacija

Image

Umaci za pripremu tjestenine su brojni, a jeste li probali umak od svježeg lososa u kombinaciji s tjesteninom 'paccheri'?

29.7.2021.
15:38
VOYO logo

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa odlično je jelo. Jednostavno i brzo za pripremu, poslužite ga kao glavno jelo.

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg tjestenine paccheri
  • 2 odreska lososa
  • 3 žlice ulja
  • luk nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka - protisnuta
  • 2 rajčice narezane na komadiće
  • jaje

Tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Losos začinite sa soli i paprom. Pržite ga na tavi na ulju na srednje jakoj vatri. Pržite ga oko dvije minute sa svake strane.

Kada je gotov, maknite ga s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavici na ulju pržite češnjak i luk, koji ste posolili. Kada omekša dodajte rajčicu i kuhajte oko 5 minuta. Vratite natrag losos i neka se lagano kuha u umaku oko 10 minuta. Dodajte na kraju jaje i kada se sve sjedini poslužite zajedno s tjesteninom.

Jelo tjestenina 'paccheri' s umakom od svježeg lososa je spremno za posluživanje kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo