Tjestenina lazanjete s dagnjama jednostavno se priprema, gotova je za pola sata, a može se poslužiti kao glavno jelo.
Dagnje u kombinaciji s tjesteninom daju savršen obrok koji je idealan za sve prigode i prilike.
Tjestenina lazanjete s dagnjama sastojci:
- 50 dkg tjestenine
- 125 ml bijelog vina
- 2 češnja češnjaka
- 30 dkg dagnji
- žlica peršina
- 15 dkg rajčice
- maslinovo ulje
- chili s morskom soli
Tjestenina lazanjete s dagnjama priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte bijelo vino, češnjak, peršin i dagnje. Na kraju dodajte i 3 žličice rajčice narezane na komadiće.
Neka se sve lagano kuha, ali poklopljeno.
Kda je tjestenina gotova, procijedite je i stavite u tavu. Sve izmiješajte i prelijte s maslinovim uljem.
Tjestenina lazanjete s dagnjama je spremna za posluživanje.