Napravite tjedni jelovnik i olakšajte si svakodnevnu pripremu obroka. Svaki tjedan napravite novi tjedni jelovnik i prema njemu krenite u nabavu kako biste imali sve namirnice pri ruci. Tjedni jelovnik osobito će dobro doći nakon radnog dana da u miru napravite ručak ili večeru.
U ponedjeljak neka se na vašem tjednom jelovniku nađe varivo za ručak, a u utorak možete pripremiti za glavno jelo za ručak tjesteninu na prema vlastitim željama. Srijedu pripremite ponovno neko varivo s mesom, četvrtak možete pripremiti gulaš, petak je idealan dan za pripremu ribe. U subotu možete pripremiti meso na žaru s prilogom, a nedjelja je rezervirana za kompletan ručak od juhe, glvanog jela do deserta.
Za večeru odaberite nešto laganije kako biste mogli spavati, primjerice, sir i vrhnje, pečeno ili kuhano jaje, palentu na mlijeku i slično.
Dva do tri puta u tjednu neka se svakako na vašem tjednom jelovniku pronađe varivo, da pojedete nešto na žlicu. Kada napravite tjedni jelovnik, odmah možete napraviti i popis za kupnju i obaviti tjednu kupovinu.