Obično se tiramisu radi u velikoj posudi sa sirovim jajima, no to nije sigurno s obzirom da za tiramisu nije potrebno pečenje. Stoga je osmišljen ovaj recept za tiramisu u čašama bez jaja, ali ipak kremast, bogat i vrlo ukusan. A ako ste mislili da je priprema tiramisua komplicirana, ovaj recept možete napraviti za samo 10 minuta.
Sastojci potrebni da se pripremi tiramisu u čašama:
- 240 ml kave
- 12-18 piškota
- 2 žlice likera od kave
- 240 ml gustog vrhnja
- 225 grama mascarponea
- 60 grama šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Kakao prah za posipanje
Kada pripremate tiramisu u čašama, najprije napravite sirup od kave tako da vruću kavu pomiješate s likerom, ulijete u veliku posudu i ostavite da se ohladi. Zatim napravite kremu za tiramisu u čašama. U velikoj zdjeli umutite čvrsto vrhnje, ekstrakt vanilije i šećer dok se ne stvore čvrsti vrhovi. U posebnoj zdjeli tucite mascarpone dok ne omekša. Nježno umiješajte šlag u mascarpone kremu. Premjestite kremu u vrećicu i ostavite sa strane.
Sljedeći korak potreban napraviti kad pripremate tiramisu u čašama je slaganje u čašu. Umočite svaku piškotu mješavinu kave i stavite na dno čaše. Nanesite sloj kreme, zatim razlomite drugi sloj piškota i rasporedite po kremi, nanesite još jedan sloj kreme, rasporedite još jedan sloj umočenih piškota i dodajte zadnji sloj kreme do vrha čaše. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata ili preko noći. Tiramisu u čašama već je gotov i spreman za posluživanje. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu. Dobar tek!