Recept i priprema /

Tiramisu sa jajima osvježavajući desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Tiramisu s jajima nekima će biti još ukusniji od klasične verzije. Kako pripremiti tiramisu s jajima?

16.7.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Postoje različiti recepti za tiramisu, a na neki način osnovna je podjela na tiramisu s jajima ili bez jaja. Donosimo recept za pripremu tiramisu sa jajima.

Sastojci za tiramisu sa jajima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g šećera
  • 90 ml vode
  • 3 bjelanjka
  • 750 g mascarponea
  • 160 ml espresso kave
  • 50 ml ruma
  • 200 ml marsale
  • pakiranje piškota
  • 5 dkg čokolade

Za izradu tiramisua s jajima, prvo pomiješajte šećer i vodu u malom loncu i miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte bez miješanja dvije do tri minute dok sirup ne dosegne 112 stupnjeva Celzijevih na termometru.

Bjelanjke u posudi električnom miješalicom pjenasto umutite, pa uz upaljen mikser postupno ulijevajte šećerni sirup i mutiti dok smjesa ne postane gusta i sjajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručnom pjenjačom umiješajte četvrtinu bjelanjaka u mascarpone da olabavi, zatim umiješajte preostale bjelanjke dok se ne sjedine. Kod tiramisua s jajima pomiješajte kavu, rum i marsalu, pa umočite piškote u smjesu. Okrećite ih da se natope obje strane.

Na podlogu kalupa promjera stavite sloj piškota. Premažite s pola smjese od mascarponea, preko prosipajte naribanu čokolade. Odozgo stavite drugi sloj umočenih keksa, zatim preostali mascarpone i pospite preostalom i naribanom čokoladom.

Tiramisu s jajima pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje šest sati ili dok se ne stegne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo