Jeste li pripremali tiramisu bez mascarponea, ali s krem sirom? Rezultat je ukusan desert koji je će oduševiti sve ljubitelje kolača sa sirom.
Sastojci za tiramisu bez mascarponea:
- 1 ½ šalice jakog vrhnja za šlag
- 200 g krem sira
- ⅓ šalice šećera
- 1 ½ žličice čistog ekstrakta vanilije
- 1 šalica hladnog espressa ili jake crne kave
- 2 žlice likera od kave
- 1 paket piškota
- ¼ šalice kakaa u prahu za posipanje
Kako biste pripremili tiramisu bez mascarponea, najprije u samostojećem mikseru s nastavkom za pjenjaču pomiješajte čvrsto vrhnje za šlag, granulirani šećer i vaniliju. Mutite na srednjoj do visokoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Pazite da ne pretučete smjesu za tiramisu.
Nakon toga unutra umiješajte ili umutite krem sir. Stavite na stranu.
U velikoj, plitkoj zdjeli pomiješajte espresso i liker. Jednu po jednu umočite obje strane piškota u tekućinu i posložite ih po dnu posude. Rasporedite polovicu smjese krem sira na piškote, oblikujući ravnomjeran sloj.
Za tiramisu bez mascarponea ponovite oba koraka drugi put, dodajte još jedan sloj umočenih piškota nakon čega slijedi preostala smjesa krem sira. Također sve ravnomjerno rasporedite po vrhu posude.
Pospite kakao prah po vrhu posude, potpuno prekrijte tiramisu bez mascarponea. Ovaj ukusni kolač ostavite u hladnjaku najmanje tri sata ili najviše cijeli dan.