Recept i priprema /

Kako pripremiti tijesto za pizzu bez glutena?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za receptom za tijesto za pizzu, ali bez glutena. Kako napraviti tijesto za pizzu bez glutena?

11.4.2022.
11:33
Pixabay
VOYO logo

Tijesto za pizzu bez glutena odličan je izbor za sve one koji ne podnose gluten. Pratite recept i pripremite tijesto za pizzu bez glutena. Nakon toga pripremite nadjev i uživajte u svakom zalogaju pizze bez glutena.

Sastojci za tijesto za pizzu bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 420 g bezglutenskog brašna
  • 9 g kvasca
  • 6 g šećera
  • 9 g soli
  • 300 ml tople vode
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tijesto za pizzu bez glutena priprema:

Kako biste pripremili tijesto za pizzu bez glutena, u zdjelu vašeg miksera stavite bezglutensko brašno, kvasac, sol i šećer pa umutite da se svi sastojci sjedine. Dodajte vodu i maslinovo ulje i miješajte na srednjoj brzini u mikseru ili pulsirajte u procesoru hrane dok se tijesto ne počne sjedinjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto premjestite u nauljenu posudu sa čvrstim poklopcem ili podmazanu posudu, lagano poprskajte jestivim uljem i dobro poklopite. Stavite na toplo mjesto bez propuha da se tijesto za pizzu bez glutena diže oko sat vremena. Tijesto možete staviti i u hladnjak do tri dana. Kada se tijesto za pizzu bez glutena odmori krenite s pripremom nadjeva za pizzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo