Kuharica /

Kako se radi domaće tijesto za lepinje?

Image
Foto: Pixabay

Ako ne znate više što pripremati, predlažemo da odaberete tijesto za lepinje. Možete ga kombinirati sa svime stoga ispecite tijesto za lepinje.

1.1.2023.
16:08
Pixabay

Tijesto za lepinje danas se ne jede više samo uz čevape i pljeskavice. Kada se tijesto za lepinje priprema, možete ga jesti kao zamjenu za kruh, za druga slana, ali i slatka jela i varijacije. Ono se i jednostavno priprema stoga nema prepreke da se tijesto za lepinje nađe na vašem stolu.

Tijesto za lepinje priprema se od:

  • 1 kg brašna za dizana tijesta - najbolje glatko
  • vrećica suhog kvasca ili kocka svježeg kasca
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 250 ml mlijeka
  • prašak za pecivo
  • žličica šećera
  • 2 žličice soli

Za početak pripremite kvasac. Pomiješajte ga s 50 ml toplog mlijeka i žlicom šećera te ostavite da se digne. Za to vrijeme pomiješajte brašna sa svim drugim sastojcima, dodajte kvasac i dobro zamijesite tijesto za lepinje. Ostavite ga da malo odstoji na hladnom mjestu, da se još digne, a zatim ga podijelite u 5 manjih kugla i svaku razvaljajte. Pecite na ulju (preporučamo kokosovo) sa svake strane dok ne poprimi žutozlatnu boju.

Tijesto za lepinje odlična je zamjena za kruh, a istovremeno ušteda novaca jer sigurno sve ove sastojke imate kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo