Kuharica / Kako se radi domaće tijesto za lepinje?

Image
Foto: Pixabay

Ako ne znate više što pripremati, predlažemo da odaberete tijesto za lepinje. Možete ga kombinirati sa svime stoga ispecite tijesto za lepinje.

1.1.2023.
16:08
Pixabay
VOYO logo

Tijesto za lepinje danas se ne jede više samo uz čevape i pljeskavice. Kada se tijesto za lepinje priprema, možete ga jesti kao zamjenu za kruh, za druga slana, ali i slatka jela i varijacije. Ono se i jednostavno priprema stoga nema prepreke da se tijesto za lepinje nađe na vašem stolu.

Tijesto za lepinje priprema se od:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg brašna za dizana tijesta - najbolje glatko
  • vrećica suhog kvasca ili kocka svježeg kasca
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 250 ml mlijeka
  • prašak za pecivo
  • žličica šećera
  • 2 žličice soli

Za početak pripremite kvasac. Pomiješajte ga s 50 ml toplog mlijeka i žlicom šećera te ostavite da se digne. Za to vrijeme pomiješajte brašna sa svim drugim sastojcima, dodajte kvasac i dobro zamijesite tijesto za lepinje. Ostavite ga da malo odstoji na hladnom mjestu, da se još digne, a zatim ga podijelite u 5 manjih kugla i svaku razvaljajte. Pecite na ulju (preporučamo kokosovo) sa svake strane dok ne poprimi žutozlatnu boju.

Tijesto za lepinje odlična je zamjena za kruh, a istovremeno ušteda novaca jer sigurno sve ove sastojke imate kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo