Knedle od šljiva, marmelade ili marelica najčešće pronađu mjesto na vašem jelovniku. Kako napraviti jednostavno i brzo tijesto za knedle?
Sastojci za pripremu tijesta za knedle:
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žličice soli
- 300 g pšeničnog glatkog brašna
Postupak pripreme tijesta za knedle:
Najprije operite krumpir i onda ga cijelog stavite u lonac s vodom, dodajte sol i kuhajte ga oko 50 minuta.
Ocijedite i ogulite krumpir, dodajte maslac i napravite pire.
Neka se smjesa ohladi te u hladnu smjesu dodajte jaje i brašno. Umijesite glatko tijesto.
Ako je vaše tijesto ljepljivo, dodajte još brašna sve dok ne dobijete lijepo podatno tijesto za valjanje.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite na kvadrate koje možete puniti nadjevom prema želji.