Kuharica /

Kako napraviti domaće tijesto za knedle?

Image
Foto: Pixabay

Tijesto za knedle radi se od krumpira, brašna, jaja i maslaca. Kako napraviti tijesto za knedle?

14.11.2021.
15:28
Pixabay
VOYO logo

Knedle od šljiva, marmelade ili marelica najčešće pronađu mjesto na vašem jelovniku. Kako napraviti jednostavno i brzo tijesto za knedle?

Sastojci za pripremu tijesta za knedle:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žličice soli
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna

Postupak pripreme tijesta za knedle:

Najprije operite krumpir i onda ga cijelog stavite u lonac s vodom, dodajte sol i kuhajte ga oko 50 minuta.
Ocijedite i ogulite krumpir, dodajte maslac i napravite pire.
Neka se smjesa ohladi te u hladnu smjesu dodajte jaje i brašno. Umijesite glatko tijesto.
Ako je vaše tijesto ljepljivo, dodajte još brašna sve dok ne dobijete lijepo podatno tijesto za valjanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite na kvadrate koje možete puniti nadjevom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo