Recept i priprema / Domaće tijesto za hamburger najbolje je tijesto

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali napraviti domaće tijesto za hamburger? Ako niste vrijeme je da napravite svoje prvo domaće tijesto za hamburgere.

5.1.2023.
16:37
Pixabay
VOYO logo

Domaće haburgeri su najbolji jer ih možete prilagoditi svom ukusu. Stoga neka cijeli hamburger bude domaći, napravite i domaće tijesto za hamburgere. Saznajte kako se radi domaće tijesto za hamburgere.

Tijesto za hamburger sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3/4 šalice tople vode
  • 3 žlice šećera
  • vrećica suhog kvasca
  • 3 žlice maslaca
  • 2 jaja
  • 75 dkg brašna
  • žličica soli
  • 2 žlice mlijeka
  • sjemenke sezama

Za domaće tijesto za hamburger najprije pomiješajte vodu, šećer i kvasac i neka odstoji oko 5 minuta.

Zatim izmiješajte vodu s kvascem, maslac, jaje, 2 šalice brašna i sol. Kada dobijete glatko tijesto dodajte preostalo brašno i napravite glatku kuglu tijesta. Stavite tijesto na toplo mjeso oko sat vremena dok se ne udvostruči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga podijelite tijesto na 8 jednakih dijelova i oblikujte glatku kuglu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite kugle na lim za pečenje, malo ih spljoštite s dlanom. Nakon toga ostavite neka još stoje sat vremena. I kada se udvostruče, premažite ih s jajem i mlijekom te pecite ih u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa. Vrijeme pečenja domaćeg tijesta za hamburgere je oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo