Domaće haburgeri su najbolji jer ih možete prilagoditi svom ukusu. Stoga neka cijeli hamburger bude domaći, napravite i domaće tijesto za hamburgere. Saznajte kako se radi domaće tijesto za hamburgere.
Tijesto za hamburger sastojci:
- 3/4 šalice tople vode
- 3 žlice šećera
- vrećica suhog kvasca
- 3 žlice maslaca
- 2 jaja
- 75 dkg brašna
- žličica soli
- 2 žlice mlijeka
- sjemenke sezama
Za domaće tijesto za hamburger najprije pomiješajte vodu, šećer i kvasac i neka odstoji oko 5 minuta.
Zatim izmiješajte vodu s kvascem, maslac, jaje, 2 šalice brašna i sol. Kada dobijete glatko tijesto dodajte preostalo brašno i napravite glatku kuglu tijesta. Stavite tijesto na toplo mjeso oko sat vremena dok se ne udvostruči.
Nakon toga podijelite tijesto na 8 jednakih dijelova i oblikujte glatku kuglu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite kugle na lim za pečenje, malo ih spljoštite s dlanom. Nakon toga ostavite neka još stoje sat vremena. I kada se udvostruče, premažite ih s jajem i mlijekom te pecite ih u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa. Vrijeme pečenja domaćeg tijesta za hamburgere je oko 15 minuta.