Tijesto za buhtle /

Mekane i ukusne buhtle koje se tope u ustima

Image
Foto: pixabay

Kako bi buhtle bile mekane i ukusne važno je napraviti dobro tijesto za buhtle. Donosimo vam recept za pripremu tijesta za buhtle.

15.11.2021.
15:39
pixabay
VOYO logo

Kako biste zamijeslili dizano tijesto za buhtle potrebno je samo nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena. Za mekane i ukusne buhtle potrebno je napraviti dobro tijesto za buhtle.

Sastojci potrebni za pripremu tijesta za buhtle:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg glatkog pšeničnog brašna
  • 10 dkg maslaca
  • 2 jaja
  • 10 dkg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 25 g svježeg kvasca
  • 2,5 dcl toplog mlijeka

Postupak za pripremu tijesta za buhtle:

U zdjelicu dodajte mlijeko, brašno, šećer i kvasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite drugu posudu i u nju prosijte brašno, dodajte šećer, vanilin šećer, te sve zajedno promiješajte.

Zatim zagrijte mlijeko, dodajte maslac narezan na kockice i otopite ga, sve to zajedno skinite s vatre i ostavite da se ohladi na 20 minuta pa onda dodajte jedno izmućeno jaje.

Dodajte tekuće sastojke koje ste unaprijed pripremili u zdjelu s brašnom, dodajte uzdigli kvasac pa sve zajedno dobro mijesite. Morate dobiti glatko tijesto koje se lako odvaja od posude.

Nakon toga posudu s tijestom prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome. Neka se diže najmanje sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto za buhtle je gotovo, možete krenuti s izradom buhtli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo