Jela s mljevenim mesom /

Tijesto punjeno mljevenim mesom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tijesto punjeno mljevenim mesom poslužite kao glavno jelo uz salatu prema želji. Kako se radi tijesto punjeno mljevenim mesom?

3.1.2023.
15:56
Pixabay
VOYO logo

Tijesto punjeno mljevenim meso odličan je izbor za nedjeljni ručak. Za pripremu ovog jela potrebno je nešto više od sat vremena. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je odlično glavno jelo koje možete poslužiti uz salatu prema izboru. Pratite recept i napravite ovo ukusno glavno jelo - tijesto punjeno mljevenim mesom.

Nadjev za tijesto sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg mljevenog mesa
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • malo svježeg peršina - nasjeckanog
  • 30 ml ulja
  • 200 ml ajvara

Tijesto sastojci:

  • 30 dkg brašna
  • prstohvat soli
  • žlica šećera
  • 3 dkg maslaca
  • 5 dkg cheddar sira
  • jaje
  • 125 ml mlijeka

Za nadjev najprije zagrijete ulje i malo dinstajte meso. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i češnjak. Dinstajte još nekoliko minuta te začinite sa soli, paprom i peršinom. Na kraju dodajte ajvar i stavite na hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto narpavite od svih sastojaka. Mijesite tako dugo dok ne dobijete glatko tijesto. Nakon što ste zamijesili tijesto razavaljajte ga u pravokutnik, a žlicom rasporedite nadjev na donji dio tijesta. Nakon toga zarolajte tijesto i premažite jajetom.

Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo