Jela s mljevenim mesom / Tijesto punjeno mljevenim mesom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tijesto punjeno mljevenim mesom poslužite kao glavno jelo uz salatu prema želji. Kako se radi tijesto punjeno mljevenim mesom?

3.1.2023.
15:56
Pixabay
VOYO logo

Tijesto punjeno mljevenim meso odličan je izbor za nedjeljni ručak. Za pripremu ovog jela potrebno je nešto više od sat vremena. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je odlično glavno jelo koje možete poslužiti uz salatu prema izboru. Pratite recept i napravite ovo ukusno glavno jelo - tijesto punjeno mljevenim mesom.

Nadjev za tijesto sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg mljevenog mesa
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • malo svježeg peršina - nasjeckanog
  • 30 ml ulja
  • 200 ml ajvara

Tijesto sastojci:

  • 30 dkg brašna
  • prstohvat soli
  • žlica šećera
  • 3 dkg maslaca
  • 5 dkg cheddar sira
  • jaje
  • 125 ml mlijeka

Za nadjev najprije zagrijete ulje i malo dinstajte meso. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i češnjak. Dinstajte još nekoliko minuta te začinite sa soli, paprom i peršinom. Na kraju dodajte ajvar i stavite na hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto narpavite od svih sastojaka. Mijesite tako dugo dok ne dobijete glatko tijesto. Nakon što ste zamijesili tijesto razavaljajte ga u pravokutnik, a žlicom rasporedite nadjev na donji dio tijesta. Nakon toga zarolajte tijesto i premažite jajetom.

Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo