Azijska kuhinja /

Teriyaki piletina s rižom egzotično glavno jelo - recept i priprema

Image

Teriyaki piletina s rižom je tradicionalno azijsko jelo. Kako pripremiti jelo teriyaki piletina s rižom?

13.9.2022.
15:30
VOYO logo

Slatka teriyaki piletina s rižom poslužena s brokulom kuhanom na pari priprema se u samo 20 minuta. Bolja od brze hrane i napravljena od samo nekoliko sastojaka. Ova ideja za azijsku večeru s piletinom je savršena.

Sastojci za teriyaki piletinu s rižom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na komade veličine zalogaja
  • sol i papar

Umak za teriyaki piletinu s rižom:

  • 60 g smeđeg šećera
  • 60 g soja umaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 0.5 žličice mljevenog đumbira
  • 2 češnja češnjaka mljevena
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • brokula kuhana na pari
  • riža

Priprema teriyaki piletine s rižom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Brokulu kuhajte na pari. Začinite komade piletine solju i paprom i stavite u veliku tavu koja se ne lijepi. Kuhajte dok ne bude gotovo, često miješajući.

U maloj posudi ili mjernoj posudi pomiješajte smeđi šećer, sojin umak, đumbir, češnjak, ocat i kukuruzni škrob. Miješajte dok više nema grudica kukuruznog škroba. Umak dodajte piletini i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne u sjajnu glazuru. Maknite s vatre i odmah poslužite s rižom i brokulom kuhanom na pari. Teriyaki piletina s rižom je gotova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo