Slatka teriyaki piletina s rižom poslužena s brokulom kuhanom na pari priprema se u samo 20 minuta. Bolja od brze hrane i napravljena od samo nekoliko sastojaka. Ova ideja za azijsku večeru s piletinom je savršena.
Sastojci za teriyaki piletinu s rižom:
- 450 g pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na komade veličine zalogaja
- sol i papar
Umak za teriyaki piletinu s rižom:
- 60 g smeđeg šećera
- 60 g soja umaka
- 2 žlice jabučnog octa
- 0.5 žličice mljevenog đumbira
- 2 češnja češnjaka mljevena
- 1 žlica kukuruznog škroba
- brokula kuhana na pari
- riža
Priprema teriyaki piletine s rižom:
Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Brokulu kuhajte na pari. Začinite komade piletine solju i paprom i stavite u veliku tavu koja se ne lijepi. Kuhajte dok ne bude gotovo, često miješajući.
U maloj posudi ili mjernoj posudi pomiješajte smeđi šećer, sojin umak, đumbir, češnjak, ocat i kukuruzni škrob. Miješajte dok više nema grudica kukuruznog škroba. Umak dodajte piletini i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne u sjajnu glazuru. Maknite s vatre i odmah poslužite s rižom i brokulom kuhanom na pari. Teriyaki piletina s rižom je gotova!