Temeljac za rižoto od kozica iznenađujuće je jednostavan za napraviti i on ovom rižotu dodaje glavni okus.
Da biste napravili temeljac za rižoto od kozica, prvo kozice ogulite. Zatim se kozice pirjaju na maslinovom ulju zajedno sa režnjevima češnjaka, crnim paprom u zrnu, grančicama timijana i lovorovim listom. Svemu nakon toga dodajte vodu i kuhajte temeljac za rižoto od kozica oko sat vremena. Završite tako da procijedite sve čvrste tvari. Sada imate super ukusan temeljac za rižoto od kozica.
Za pripremu rižota od kozica počnite kuhanjem luka, češnjaka i limunove korice u mješavini maslaca i maslinovog ulja. Umiješajte rižu za rižoto i pustite da se kuha na masnoći par minuta. U ovom trenutku počinjete dodavati temeljac u rižu. Kod svakog dodavanja potrebno je promiješati rižu i pustiti da potpuno upije tekućinu. Ovim postupnim postupkom riža se kuha dok se škrob izvlači u kremasti umak.
Tijekom završnog dodavanja temeljca za rižoto od kozica, umiješajte kozice i kuhajte samo 2 minute. Nakon toga rižoto od kozica završite maslacem, limunovim sokom, parmezanom i nasjeckanim vlascem.