Recept i priprema /

Za dobar gulaš treba i dobar temeljac - pripremite najbolji temeljac za gulaš

Image
Foto: Pixabay

Temeljac koji se najčešće koristi za gulaš je goveđi temeljac. Osim za gulaš, ovaj temeljac možete koristiti i za razna variva i juhe.

3.9.2022.
12:40
Pixabay
VOYO logo

Kako bi gulaš bio ukusan vrlo je važno kuhati ga na temeljcu. Goveđi temeljac izvrstan je temeljac za gulaš. Za ovaj goveđi temeljac za gulaš bit će vam potrebne goveđe kosti.

Sastojci potrebni za pripremu temeljca za gulaš :

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • goveđe kosti
  • maslinovo ulje
  • luk
  • mrkva
  • celer
  • češnjak
  • svježi peršin
  • lovorov list
  • papar

Upute za pripremu temeljca za gulaš:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite malo maslinovog ulja na komade mesa, mrkve i luka. U veliku, plitku posudu za pečenje stavite kosti za temeljac, pirjajte ostatke mesa ili govedine, mrkvu i luk Pecite u pećnici oko 45 minuta okrećući kosti i komade mesa na pola pečenja dok lijepo ne porumene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad kosti i meso lijepo porumene, izvadite njih i povrće i stavite ih u veliki lonac za temeljac. Dodajte vruću vodu i ostružite zapečene komadiće. Dodajte celer, češnjak, peršin, lovorov list i papar u zrnu. Dodajte još vode.

Kuhajte na laganoj vatri oko 3 sata. S vremena na vrijeme provjerite temeljac i velikom metalnom žlicom pokupite masnoću i sav talog koji ispliva na površinu.

Nakon kuhanja temeljac procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo