Kuharica /

Recept za pripremu temeljca od ribe

Image
Foto: Pixabay

Osim što možete pripremiti goveđi, povrtni ili pileći temeljac, možete pripremiti i temeljac od ribe. Temeljac od ribe odlična je baza za pripremu juha, rižota s plodovima mora i umaka.

8.9.2022.
13:04
Pixabay
VOYO logo

Za razliku od ostalih temeljaca, temeljac od ribe brži je za pripremu. Sastojci potrebni za pripremu temeljca od ribe su:

  • 3 grančice svježeg timijana
  • 2 zrna papra
  • klinčić
  • 4 grančice svježeg peršina
  • lovorov list
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • stabljika celera, grubo nasjeckana
  • mrkva, grubo nasjeckana
  • glavica luka, krupno nasjeckana
  • 1,8 kg riblje kosti i glave
  • šalica suhog bijelog vina
  • 4 l hladne vode

Upute za pripremu temeljca od ribe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timijan, papar, klinčić, peršin i lovorov list umotajte u komad gaze. U loncu zagrijte maslac na srednje jakog vatri.

Smanjite vatru, dodajte celer, mrkvu, luk i lagano zagrijavajte oko 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte ribu i poklopite lonac. Pustite da se lagano zagrije i dobije boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite poklopac, dodajte vino i pustite da zakuha. Dodajte gazu s povrćem i vodu i zagrijte na laganoj vatri. Pustite da se kuha 30 do 45 minuta.

Kad je gotov, procijedite temeljac od ribe i ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo