Teletina u vrećici za pečenje idealno je pečenje za sve prilike. Razlog tome jest taj da će teletina u vrećici za pečenje sačuvati svoj idealan okus, bit će sočna i izvana i iznutra, a ujedno i hrskava. No, prije nego što se teletina u vrećici za pečenje zaista ispeče, potrebno je ovaj komad mesa dobro izmarinirati.
Preporuča se da teletina stoji u marinadi preko noći, a da marinada bude pripremljena od vaših omiljenih začina (sol, crvena paprika, peršin, ružmarin) te bijelog vina i maslinovog ulja. Količina ulja i vina ovisit će o veličini mesa, no preporučamo da ne ide ispod 1dcl ulja i 2dcl bijelog vina.
Tako pripremljena teletina spremna je za pečene. Neposredno prije nego ćete teletinu staviti u vrećicu za pečenje, meso premažite kistom koji ste umočili u mlijeko. Sljedeći korak jest onaj ključan, a to je da se teletina u vrećici za pečenje stavi u tepsiju i u pećnicu. Teletina u vrećici za pečenje treba se peći minimalno dva sata na temperaturi od 100 stupnjeva, a vrijeme trajanja ovisi o veličini i dijelu teletinu kojeg pečete. Nemojte peći više od pet sati da ne bi došlo do raspada mesa.
Ovako pripremljena teletina u vrećici za pečenje idealno se slaže uz pečeno povrće i krumpir.