Dosta vam je svinjetine ili piletine te želite preći na neku drugu vrstu mesa? Teletina je pravi izbor i jednostavna je za pripremu. Može se pripremiti od pečenja pa sve do različitih umaka. Jedan vrlo popularan recept je teletina u saftu koja svojim okusom oduševljava svakoga.
Teletina u saftu ima sljedećih sastojaka:
- 0,5 kg telećeg buta
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- sol, papar, slatka crvena mljevena paprika
- voda za polijevanje
- 500 ml pasirane rajčice
- 100 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
Teletina u saftu priprema se na sljedeći način:
Teleći but narežite na kockice, posolite i popaprite. Također narežite i luk. Mrkvu očistite i naribajte. U lonac dodajte maslinovo ulje te kada se zagrije popržite luk. Dodajte naribanu mrkvu te sve pomiješajte da se sjedini. Dodajte teleći but. Sve zajedno pomiješajte i pustite da se teleći but malo zapeče. Zatim polijte sve s vodom. Kada zavri dodajte slatku crvenu mljevenu papriku, još malo soli i papra. Pomiješajte. Ostavite da se dinsta 20 minuta, a zatim dodajte pasiranu rajčicu i bijelo vino. Ostavite da se dinsta još 30 minuta, odnosno dok se saft ne počne zgrušavati.
Teletina u saftu najbolje će se slagati s njokima ili tjesteninom.