Ako ste ljubitelj teletine, ovaj recept je upravo za vas. Razloga zašto je teletina u komadu u pećnici upravo ono što trebate za obrok jest lakoća pripreme inače zahtjevnog mesa, kratkotrajna priprema te sočnost i ukusnost.
Da bi se teletina u komadu u pećnici ispekla trebate sljedeće sastojke:
- 1 kg teletine
- sol, papar, crvena slatka paprika, češnjak u prahu
- 500 ml vode
- 500 ml bijelog vina
- 200 ml povrtnog temeljca
- 2 režnja češnjaka
- 1 ljubičasti luk
Teletina u komadu u pećnici priprema se na sljedeći način:
Teletinu u komadu dobro posolite, popaprite te dodajte slatku papriku i češnjak. Stavite teletinu posudu te prelijte s bijelim vinom, vodom i povrtnim temeljcem. Poklopite poklopcem. Ostavite u hladnjaku da se marinira minimalno 5, najviše 24 sata. Sljedeći korak je da teletina u komadu u pećnici pronađe svoje mjesto. Izvadite iz hladnjaka pola sata prije samog pečenja, narežite luk i češnjak te sve zajedno omotajte u foliju. Stavite ju u lim za pečenje, a ostatak marinade izlijte pokraj. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta, a zatim skinite foliju. Vratite ponovno u pećnicu i pecite još 30 minuta.
Ako želite, kada se teletina u komadu u pećnici priprema, odlična je prilika da uz nju ubacite krumpir i povrće pa imate kompletan obrok.