Prije pripreme bilo koje namirnice u glinenoj posudi, pa tako i teletine, potrebno je posudu umočiti u hladnu vodu 10 minuta kako ona ne bi ispucala prilikom pečenja.
Sastojci koji će vam biti potrebni ukoliko pripremate teletinu u glinenoj posudi su:
- 1 kg teletine
- 4 rajčice
- 2 mrkve
- 1 luk
- malo biljnog ulja
- sol, bosiljak, timijan
- paprika
- 6 dl likera od višnje
- temeljac bistre juhe
Upute za pripremu teletine u glinenoj posudi:
Nakon što ste namočili glinenu posudu, operite teletinu i osušite je.
Ogulite mrkvu i luk. Narežite mrkvu i luk na kolutiće. U tavi zagrijte ulje i popržite meso okolo. Začinite solju i paprom.
Stavite meso i povrće u glinenu posudu. Operite bilje. Ostatak sitno nasjeckajte i pospite po mesu.
Ulijte liker od višnje i dolijte juhom. Poklopljeno stavite u hladnu pećnicu. Zagrijte štednjak na 225 °C i pirjajte oko 2 sata.
Teletina u glinenoj posudi je gotova i spremna za posluživanje.