Teletina s graškom jedan je od načina kako možete pripremiti teleći odrezak. Teletina u kombinaciji s graškom daje savršeno jelo.
Priprema ovog jela je jednostavna, jelo je gotovo za pola sata i možete ga poslužiti kao glavno jelo.
Za pripremu jelateletina s graškom treba vam:
- 75 dkg telećeg odreska
- 3 dkg maslaca
- 10 dkg glatkog brašna
- 0.8 dcl prošeka
- 1 dcl temeljca povrtne juhe iz kocke
- 35 dkg graška iz konzerve
- sol
- papar
Teletina s graškom priprema:
Teleće odreske pripremite tako da ih očistite od žilcia i istučete batom za meso. Izrežite ga na trakice. Posolite i uvaljajte u brašno.
Na maslacu na srednje jakoj varti pržite meso oko tri minute sa svake strane i kada je gotovo stavite ga na stranu.
Na masnoći od prženja dodajte prošek i povrtnu juhu, grašak te začinite sa soli i paprom. Kuhajte oko tri minute uz povremeno miješanje. Dodajte prženo meso i izmiješajte.
Teletina s graškom je gotova i možete ju poslužiti kao glavno jelo.