Teletina pečena u pećnici savršeno je glavno jelo koje se slaže sa gotovo svim prilozima. Za pripremu ukusne i sočne teletine u pečnici potrebno je dobro marinirati meso.
Teleginu marinirajte dan ranije ili nekoliko sati prije pripreme. Teletinu možete marinirati sa soli i začinima prema želji te prelijte s uljem.
Mariniranu teletinu najprije zapržite u tavi da porumeni. U teškoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja za kuhanje. Uz pomoć hvataljke stavite teletinu u ulje. Pržite 1-2 minute dok ne porumeni, okrećući ga na pola.Nakon toga maknite tavu s vatre i dodajte šalicu juhe ili vode u tavu. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom.
Pecite teletinu u pećnici 1,5 do 2,5 sata, ovisno o količini. Svakih pola sata provjerite meso i prelijte ga sa sokom od pečenja. Nakon što je meso dovoljno mekano izvadite ga iz pećnice, kratko neka odstoji i možete ga servirati.
Teletina pečena u pećnici odlično je glavno jelo koje možete poslužiti uz prilog prema želji.