Teleće pečenje u komadu najjednostavniji je način pripreme teletine. Međutim, postoji mogućnost da meso ostane tvrdo i suho. Upravo zato je važno na pravilan način pripremiti i peći teleće pečenje u komadu.
Za pripremu telećeg pečenja u komadu potrebni su osnovni sastojci:
- 1 kg teletine
- sol
- papar
- ulje ili mast
Teleće pečenje u komadu najprije treba dobro marinirati sa soli i paprom. Premažite meso uljem i neka kratko odstoji. Za to vrijeme pripremite lim za pečenje.
Kada se mast ili ulje zagrije dodajte teletinu i pecite najprije na 180 stupnjeva Celzijusa. Možete lagano podlijevati meso kako ne bi bilo suho. Neka se teletina peče u vlastitom soku.
Nakon 30-45 minuta okrenite meso na drugu stranu i stavite dalje peći oko pola sata. Nakon sat vremena pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pecite dalje komad teletine još nekih 30 minuta. Zapecite teletinu sa svih strana. Nakon toga izvadite teletinu iz pećnice, narežite na odreske i ako je potrebno vratite u pećnicu na još 20-ak minuta.
Teleće pečenje u komadu bit će sočno i mekano. Poslužite uz prilog prema želji i uživajte u ukusnim zalogajima.