Kuharica /

Teleće pečenje s limunom i češnjakom

Image

Teletina se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je i teleće pečenje s limunom i češnjakom.

18.8.2021.
18:45
VOYO logo

Teleće pečenje s limunom i češnjakom savršeno je jelo za sve ljubitelje teletine. Umak od češnjaka i limuna dat će puninu i sočnost teletini.

Za pripremu telećeg pečenja s limunom i češnjakom treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1.5 kg teletine
  • glavica češnjaka
  • 2 limuna
  • 7 listova kadulje
  • sol
  • papar u zrnu
  • maslinovo ulje

Teleće pečenje s limunom i češnjakom priprema:

Začinite meso sa soli i paprom, posipajte listićima kadulje. Savijte ga i omotajte vezicom. Izemđu vezice i mesa stavite krišku limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso stavite u vatrostalnu posudu.

Na tavi na maslinovom ulju pržite češnjak oko dvije minute. I dobivenim umak prelijte preko mesa. DOdajte papr u znu i pecite na 180 stupnjeva. Za vrijeme pečenja podlijevajte meso sokom od pečenja. Nakon sat i pol maknite poklopac i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Izvadite meso i kada se malo ohladi narežite ga na kriške.

Teletinu poslužite s umakom od pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teleće pečenje s limunom i češnjakom je gotova i možete je poslužiti kao glavno jelo uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo