Teleće pečenje s limunom i češnjakom savršeno je jelo za sve ljubitelje teletine. Umak od češnjaka i limuna dat će puninu i sočnost teletini.
Za pripremu telećeg pečenja s limunom i češnjakom treba vam:
- 1.5 kg teletine
- glavica češnjaka
- 2 limuna
- 7 listova kadulje
- sol
- papar u zrnu
- maslinovo ulje
Teleće pečenje s limunom i češnjakom priprema:
Začinite meso sa soli i paprom, posipajte listićima kadulje. Savijte ga i omotajte vezicom. Izemđu vezice i mesa stavite krišku limuna.
Meso stavite u vatrostalnu posudu.
Na tavi na maslinovom ulju pržite češnjak oko dvije minute. I dobivenim umak prelijte preko mesa. DOdajte papr u znu i pecite na 180 stupnjeva. Za vrijeme pečenja podlijevajte meso sokom od pečenja. Nakon sat i pol maknite poklopac i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Izvadite meso i kada se malo ohladi narežite ga na kriške.
Teletinu poslužite s umakom od pečenja.
Teleće pečenje s limunom i češnjakom je gotova i možete je poslužiti kao glavno jelo uz prilog prema želji.