Voćni kolač / Osvježavajući tart od krušaka odličan desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Tart od krušaka ukusan je i osvježavajući voćni desert. Pratite recept i napravite najbolji tart od krušaka.

7.12.2022.
15:01
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija hrskavog tijesta tarta i mekanih krušaka je neodoljiva i super kombinacija za desert. Priprema tarta od krušaka nije komplicirana i ne zahtjeva puno vremena.

Sastojci za tart od krušaka - podloga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 ½ šalice brašna
  • 5 žlica šećera
  • ½ žličice soli
  • 12 žlica maslaca, otopljenog

Nadjev za tart od krušaka:

  • 8 većih krušaka, opranih
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žlica vode
  • ¾ šalice konzerviranih smokava
  • ¼ žličice soli

Priprema tarta od krušaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa.

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte otopljeni maslac i napravite tijesto. Premjestite tijesto u kalup za tart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u pećnicu i pecite oko pola sata.

Zagrijte smokve u mikrovalnoj pećnici. Narežite pet krušaka na kriške. Zagrijte žlicu maslaca u tavi. Dodajte kriške kruške i žlicu vode. Poklopite i kuhajte oko 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite preostale tri kruške i izrežite ih na isti način. Otopite 2 žlice maslaca. Dodajte svježe narezane kruške, komadiće smokava i sol. Kuhajte na srednjoj vatri, poklopljeno, desetak minuta.

Napravite pire od krušaka i smokvi te kuhajte dok se pire smjesa ne reducira i zgusne. Pire od kruške i smokve premjestiti na sada ohlađenu koru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađene kriške kruške počnite slagati u slojeve krugova. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva Celzijusa oko pola sata. Zagrijte procijeđene tekuće konzerve smokava 20 sekundi u mikrovalnoj pećnici. Kada je tart od krušaka gotov, izvadite iz pećnice i ravnomjerno premažite površinu krušaka ugrijanom tekućinom od smokava.

Vratite u pećnicu i stavite na gornju rešetku. Pecite par minuta i izvadite tart od krušaka iz pećnice. Ostavite barem sat vremena da se ohladi prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo