Tart od čokolade odličan je čokoladni desert bez pečenja. Napravite tart od čokolade i poslužite ga s voćem prema želji.
Sastojci za tart od čokolade:
- 200 g keksa od maslaca
- 100 g maslaca
- 1 žlica meda
- 100 g crne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g malina
Tart od čokolade priprema:
Za pripremu tarta od čokolade najprije zdrobite kekse tako da ih stavite u veliku, čvrstu plastičnu vrećicu za hranu i oklagijom prođete preko njih. Otopite maslac sa sirupom ili medom u mikrovalnoj pećnici, pa umiješajte kekse i sve ohladite.
Nakon toga izlomite dvije čokoladice i stavite u veliku zdjelu. Rastopite u mikrovalnoj pećnici dvije do tri minute na srednjoj jačini. Umiješajte ekstrakt vanilije, pa prosijte šećer u prahu. Umutite vrhnje unutra, a zatim umiješajte u otopljenu čokoladu. Za tart od čokolade sve izlijte u pripremljeni lim i zagladite gornji dio. Hladiti najmanje dva sata.
Neposredno prije posluživanja izvadite tart od čokolade iz kalupa i gurnite ga na ravan tanjur. Najprije olabavite rubove vrhom malog šiljastog noža. Lakše ćete izvaditi tart ako ga ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim lagano pospite šećerom u prahu.
Narežite na tanke ploške i tart od čokolade poslužite s voćem prema izboru.