Tart od borovnica za idealno poslijepodnevno uživanje uz šalicu soka ili kave. Odličan tart od borovnica okusom u samo nekoliko koraka.
Sastojci za tart od borovnica:
- šalica brašna
- 1/3 šalice šećera
- 1/4 žličice soli
- 8 žlica maslaca, narezanog na male komadiće
Za nadjev za tart od borovnica:
- 6 šalica svježih borovnica, ispranih i osušenih
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 2/3 šalice šećera
- Prstohvat soli
Priprema tarta od borovnica:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U blenderu pomiješajte brašno, šećer, sol i maslac
Premjestite tijesto u posudu i zamrznite dok se ne stegne oko 15 minuta. Izbodite vilicom dno tijesta. Pecite do zlatne boje, 20 do 25 minuta, potpuno ohladiti.
Zatim zakuhajte 1/4 šalice vode i 1 1/2 šalice bobičastog voća na jakoj vatri. Smanjite toplinu, kuhajte, povremeno miješajući, dok se bobice ne počnu raspadati, 3 do 4 minute.
U dugoj posudi pomiješajte kukuruzni škrob s 2 žlice vode, umiješajte u bobice u tavi. Dodajte limunov sok, šećer i sol. Zakuhajte, smanjiti toplinu. Kuhajte uz miješanje samo dok se smjesa ne počne zgušnjavati oko minute.
Maknite s vatre. Umiješajte preostale borovnice. Vruću smjesu bobičastog voća odmah ulijte u ohlađenu koru za tart od borovnica i zagladite lopaticom.
Vruću smjesu bobičastog voća odmah ulijte u ohlađenu koru za tart od borovnica i zagladite lopaticom. Pospite rezervirano bobičasto voće na vrh, lagano ga pritišćući kako bi se lakše zalijepilo. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi.