Voćni tart /

Tart od borovnica desert koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Donosimo odličan recept za tart od borovnica. Tart od borovnica gotov u samo nekoliko minuta odličnog okusa.

9.3.2023.
16:47
Pixabay
VOYO logo

Tart od borovnica za idealno poslijepodnevno uživanje uz šalicu soka ili kave. Odličan tart od borovnica okusom u samo nekoliko koraka.

Sastojci za tart od borovnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica brašna
  • 1/3 šalice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 8 žlica maslaca, narezanog na male komadiće

Za nadjev za tart od borovnica:

  • 6 šalica svježih borovnica, ispranih i osušenih
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 žlice svježeg soka od limuna
  • 2/3 šalice šećera
  • Prstohvat soli

Priprema tarta od borovnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U blenderu pomiješajte brašno, šećer, sol i maslac

Premjestite tijesto u posudu i zamrznite dok se ne stegne oko 15 minuta. Izbodite vilicom dno tijesta. Pecite do zlatne boje, 20 do 25 minuta, potpuno ohladiti.

Zatim zakuhajte 1/4 šalice vode i 1 1/2 šalice bobičastog voća na jakoj vatri. Smanjite toplinu, kuhajte, povremeno miješajući, dok se bobice ne počnu raspadati, 3 do 4 minute.

U dugoj posudi pomiješajte kukuruzni škrob s 2 žlice vode, umiješajte u bobice u tavi. Dodajte limunov sok, šećer i sol. Zakuhajte, smanjiti toplinu. Kuhajte uz miješanje samo dok se smjesa ne počne zgušnjavati oko minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre. Umiješajte preostale borovnice. Vruću smjesu bobičastog voća odmah ulijte u ohlađenu koru za tart od borovnica i zagladite lopaticom.

Vruću smjesu bobičastog voća odmah ulijte u ohlađenu koru za tart od borovnica i zagladite lopaticom. Pospite rezervirano bobičasto voće na vrh, lagano ga pritišćući kako bi se lakše zalijepilo. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo