Tart od čokolade i kave odličan je tart bez pečenja. Napravite ukusan tart bez pečenja, te uživajte u svakom zalogaju. Kako napraviti tart bez pečenja?
Sastojci za tart bez pečenja:
- 2 šalice zdrobljenih keksa
- ¾ šalice otopljenog maslaca
Nadjev od čokolade za tart bez pečenja:
- 1 šalica otopljene čokolade
- 2 šalice svježeg vrhnja
- 4 žlice kukuruznog brašna
- 1 žličica kave u prahu
Za pripremu tarta bez pečenja, u zdjeli najprije pomiješajte zdrobljene kekse i otopljeni maslac dok vam kuglica formirana između šaka ne postane čvrsta.
Ovu smjesu rasporedite u kalup za torte od 30 centimetara, napravite ravnomjeran sloj i ostavite da se stegne u hladnjaku otprilike 30 minuta.
Za nadjev zagrijte dvije šalice vrhnja u loncu na srednje laganoj vatri. U međuvremenu pomiješajte četiri žlice masnog vrhnja s kukuruznim brašnom. napravite kašu i sve ostavite sa strane.
Kad krema za tart zakuha, dodajte kavu i otopljenu čokoladu. Važno je da sve dobro sjedinite. Kad se smjesa sjedini, dodajte smjesu od kukuruznog brašna i ostavite da se smjesa još malo zgusne.
Kada se dovoljno zgusne, izlijte vruću smjesu na ohlađenu podlogu za torte i ostavite da se hladi u hladnjaku minimalno sat vremena.
Kada se tart dovoljno stisne, možete ga narezati i poslužiti.