Izrada torte /

Recept za tanki biskvit za tortu

Image

Želite napraviti tanki biskvit za tortu? Evo recepta za tanki biskvit za tortu.

20.10.2021.
16:02
VOYO logo

Prilikom pravljenja kolača treba voditi računa o tome da će biti zahtjevan onima koji nemaju previše iskustva. No, ovaj tanki biskvit nekako uvijek uspije.

Sastojci za tanki biskvit za tortu:
• 75 g brašna
• 75 g gustina (škrobnog brašna)
• 5 jaja
• 150 g šećera
• prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema tankog biskvita za tortu:

U duboku zdjeli stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući mikserom. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta, kremasta i glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom žlicom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.

Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu veličine 24 cm. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate žlicom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi. Lopaticom za kreme poravnajte površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite oko 40 minuta. Ne smijete otvarati pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.

Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvit tankim dugačkim nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo