Talijanska kuhinja /

Njoki od batata i krumpira izbor za savršen prilog

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti ukusnije i sočnije njoke? Tajna je u korištenju batata uz krumpir. Saznajte što je batat i kako se pripremaju njoki od batata i krumpira.

8.4.2023.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Batat, poznat i kao slatki krumpir, je korjenasto povrće koje je poznato po bogatom okusu i hranjivim svojstvima. Bogat je vitaminima i mineralima, poput vitamina A i C. Batat se može pripremiti na različite načine, uključujući i kao osnovni sastojak u tijestu za njoke. Za pripremu njoka od batata i krumpira, trebat će vam:

  • 250 g oguljenog batata
  • 250 g krumpira
  • 150 g brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili njoke od batata i krumpira, za početak ogulite batat i krumpir te ih skuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite vodu i pustite da se batat i krumpir ohlade na sobnoj temperaturi. Kada se batat i krumpir ohlade, izdrobite ih vilicom. Dodajte brašno, žumanjak, maslinovo ulje, sol i papar te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine i tijesto ne postane glatko.

Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od batata i krumpira uz umak po vašem ukusu ili ih dodajte u juhu ili varivo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike