Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete jelo je koje je gotovo za pola sata, vrlo je zasitno i možete ga poslužiti kao glavno jelo.
Za pripremu jelatagliatelle s umakom od vrganja i pancete potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 35 dkg tagliatella
- 30 dkg svježih vrganja
- 4 dkg maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 10 dkg pancete
- 2 žlice peršina
- 2 dcl povrtnog temeljca
- sol
- papar
Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
U tavi na maslacu pržite pancetu i vrganje, nakon minute dodjate češnjak narezan na listiće i juhu. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
Začinite sa soli i paprom, ulijte vrhnje za kuhanje i peršin te kuhajte još oko dvije minute.
Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu dodajte u tavu u kojoj je umak i sve zajedno izmiješajte. Jelo tagliatelle s umakom od vrganja i pancete je gotovo, možete ga poslužiti.