Kuharica /

Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete

Image

Umak od vrganja i pancete idealna je dodatak tjestenini. Saznajte recept za pripremu jela Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete.

18.8.2021.
18:59
VOYO logo

Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete jelo je koje je gotovo za pola sata, vrlo je zasitno i možete ga poslužiti kao glavno jelo.

Za pripremu jelatagliatelle s umakom od vrganja i pancete potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 35 dkg tagliatella
  • 30 dkg svježih vrganja
  • 4 dkg maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • 10 dkg pancete
  • 2 žlice peršina
  • 2 dcl povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi na maslacu pržite pancetu i vrganje, nakon minute dodjate češnjak narezan na listiće i juhu. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

Začinite sa soli i paprom, ulijte vrhnje za kuhanje i peršin te kuhajte još oko dvije minute.

Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu dodajte u tavu u kojoj je umak i sve zajedno izmiješajte. Jelo tagliatelle s umakom od vrganja i pancete je gotovo, možete ga poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo