Tagliatelle alla emiliana jelo je koje je vrlo zasitno, možete ga poslužiti kao glavno jelo. Gotovo je za pola sata, a glavni sastojci su kuhana šunka, slatko vrhnji i grašak.
Tagliatelle alla emiliana sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 30 dkg tjestenine tagliatelle
- 4 dkg maslaca
- glavica luka
- 10 dkg kuhane šunke
- 20 dkg graška
- pola žličice šećera
- papar
- sol
Tagliatelle alla emiliana priprema:
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na maslacu pržite čuk i kada omekša dodajte slatko vrhnje i kratko ukuhajte. U vrhnje dodajte šunku koju ste narezali na kockice i grašak. Začinite sa soli, paprom i šešerom. Kuhajte na laganoj vatri. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u umak.
Tagliatelle alla emiliana su gotove, poslužite ih s parmezanom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa