Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima jelo je koje svakako morate probati ako volite vrganje. Umak od svježih vrganja u kombinaciji sa širokim rezancima daje odlično jelo.
Priprema ovog jela je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od pola sata.
Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima sastojci:
- 50 dkg širokih rezanaca
- 30 dkg svježih vrganja
- žlica peršina
- 4 dkg maslaca
- žličica mljevene ljute paprike
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Na tavu dodajte maslac i kada se otopi dodajte dvije žlice maslinovog ulja. Na masnoću dodjate vrganje koje ste oprali i narezali. Promiješajte i pirjajte oko dvjie minute.
Tjesteninu ocijedite i stavite na tavu s vrganjima. Prelijte s malo maslinovog ulja, začinite s ljutom paprikom, soli i paprom. Dodajte malo peršina i izmiješajte.
Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima su gotovi i možete ih servirati.