Glavno jelo /

Svinjsko rolano meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjsko rolano meso je odličan izbor za različite prigode, kao što su obiteljska okupljanja, rođendani ili blagdani. Donosimo jednostavan recept za svinjsko rolano meso.

13.4.2023.
9:57
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina je jedna od najpopularnijih vrsta mesa na svijetu. Ovo meso je bogato proteinima, vitaminima i mineralima, te se može pripremiti na mnogo različitih načina. Jedan od najukusnijih načina pripreme svinjetine je rolano meso. Svinjsko rolano meso je jednostavno i ukusno jelo koje se može poslužiti za razne prigode.

Sastojci za svinjsko rolano meso su:

  • 1 kg svinjskog filea
  • 200 g pršuta
  • 2 velika crvena luka
  • 2 mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica papra
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Kada pripremate svinjsko rolano meso najprije pripremite svinjski file tako da ga rastanjite na debljinu od oko 1 cm. Na file stavite red pršuta, red luka i red mrkve. Dodajte sol, papar, češnjak i peršin. Pomoću kuhinjskog konca učvrstite rolat tako da se ne raspada tijekom pečenja.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate svinjsko rolano meso je zagrijati pećnicu na 180°C. Stavite rolano meso u posudu za pečenje i pecite u pećnici oko 1 sat i 30 minuta. Nakon pečenja, izvadite rolano meso iz pećnice i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta. Izrežite svinjsko rolano meso na tanke ploške i poslužite s prilogom po izboru. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo