Svinjski vrat ili vratina komad je mesa koji treba pravilno pripremiti kako ne bi ostao suh. Pripremite svinjski vrat u umaku od rajčice, poslužite s tjesteninom i imate gotov glavni obrok. Kako se pravilno priprema svinjski vrat u umaku od rajčice otkriva recept.
Sastojci za svinjski vrat u umaku od rajčice:
- 1 kg svinjskog vrata, vratine
- 1/2 litre umaka od rajčice
- 50 dkg rajčice, narezane na kockice
- luk, narezan na kockice
- 2 žlice češnjaka
- sol
- papar
Na tavi na ulju dinstajte češnjak i luk. Dodajte vratinu narezanu na komade i dinstajte nekoliko minuta. Zatim okrenite vratinu i dinstajte nekoliko minuta i na drugoj strani. Dodajte na tavu i rajčicu narezanu na kockice. Podlijte s vodom i umakom od rajčice. Začinite sa soli i paprom i dinstajte na laganoj vatri uz podlijevanje s umakom od rajčice i vodom.
Kada vratina omekša, pustite da se reducira voda i svinjski vrat u umaku od rajčice je gotov. Ovo glavno jelo možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.