Kuharica /

Svinjski vrat u umaku od rajčice odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Svinjski vrat u umaku od rajčice odličan je izbor za glavno jelo. Kako se priprema svinjski vrat u umaku od rajčice?

5.5.2023.
11:34
Pixabay
VOYO logo

Svinjski vrat ili vratina komad je mesa koji treba pravilno pripremiti kako ne bi ostao suh. Pripremite svinjski vrat u umaku od rajčice, poslužite s tjesteninom i imate gotov glavni obrok. Kako se pravilno priprema svinjski vrat u umaku od rajčice otkriva recept.

Sastojci za svinjski vrat u umaku od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vrata, vratine
  • 1/2 litre umaka od rajčice
  • 50 dkg rajčice, narezane na kockice
  • luk, narezan na kockice
  • 2 žlice češnjaka
  • sol
  • papar

Na tavi na ulju dinstajte češnjak i luk. Dodajte vratinu narezanu na komade i dinstajte nekoliko minuta. Zatim okrenite vratinu i dinstajte nekoliko minuta i na drugoj strani. Dodajte na tavu i rajčicu narezanu na kockice. Podlijte s vodom i umakom od rajčice. Začinite sa soli i paprom i dinstajte na laganoj vatri uz podlijevanje s umakom od rajčice i vodom.

Kada vratina omekša, pustite da se reducira voda i svinjski vrat u umaku od rajčice je gotov. Ovo glavno jelo možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo