Kuharica /

Svinjski vrat u umaku od rajčice odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Svinjski vrat u umaku od rajčice odličan je izbor za glavno jelo. Kako se priprema svinjski vrat u umaku od rajčice?

5.5.2023.
11:34
Pixabay
VOYO logo

Svinjski vrat ili vratina komad je mesa koji treba pravilno pripremiti kako ne bi ostao suh. Pripremite svinjski vrat u umaku od rajčice, poslužite s tjesteninom i imate gotov glavni obrok. Kako se pravilno priprema svinjski vrat u umaku od rajčice otkriva recept.

Sastojci za svinjski vrat u umaku od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vrata, vratine
  • 1/2 litre umaka od rajčice
  • 50 dkg rajčice, narezane na kockice
  • luk, narezan na kockice
  • 2 žlice češnjaka
  • sol
  • papar

Na tavi na ulju dinstajte češnjak i luk. Dodajte vratinu narezanu na komade i dinstajte nekoliko minuta. Zatim okrenite vratinu i dinstajte nekoliko minuta i na drugoj strani. Dodajte na tavu i rajčicu narezanu na kockice. Podlijte s vodom i umakom od rajčice. Začinite sa soli i paprom i dinstajte na laganoj vatri uz podlijevanje s umakom od rajčice i vodom.

Kada vratina omekša, pustite da se reducira voda i svinjski vrat u umaku od rajčice je gotov. Ovo glavno jelo možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo