Većina ljudi nikada nije probalo napraviti svinjski lungić na naglo. Jeste li i vi jedni od njih? Probajte ovaj ukusni recept i sigurno ćete ga željeti napraviti iznova i iznova.
Svinjski lzungić na naglo sastojci:
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 1/2 žličice sušenog peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 1 kg svinjskog fileta
- 1 žlica maslinovog ulja
Svinjski lungić na naglo priprema:
Pomiješajte limunov sok, 2 žlice maslinovog ulja, mljeveni češnjak, sušeni peršin, sol i papar u maloj zdjeli i promiješajte da se sjedini. Svinjski file stavite u veliku vrećicu sa zatvaračem i prelijte ga umakom. Zatvorite i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi za pećnicu na srednje jakoj vatri. Svinjski file izvadite iz marinade i prepecite na vrućoj tavi sa svih strana. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok unutarnja temperatura ne dosegne 180 stupnjeva, otprilike oko 15 do 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite 5 do 10 minuta pa narežite na medaljone. Svinjski lungić na naglo je gotov. Možete ga poslužiti uz salatu prema želji.