Kuharica / Svinjski lungić na naglo - rececpt i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski lungić na naglo odličan je izbor za glavno jelo

11.1.2023.
12:53
Pixabay
VOYO logo

Većina ljudi nikada nije probalo napraviti svinjski lungić na naglo. Jeste li i vi jedni od njih? Probajte ovaj ukusni recept i sigurno ćete ga željeti napraviti iznova i iznova.

Svinjski lzungić na naglo sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1/2 žličice sušenog peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 1 kg svinjskog fileta
  • 1 žlica maslinovog ulja

Svinjski lungić na naglo priprema:

Pomiješajte limunov sok, 2 žlice maslinovog ulja, mljeveni češnjak, sušeni peršin, sol i papar u maloj zdjeli i promiješajte da se sjedini. Svinjski file stavite u veliku vrećicu sa zatvaračem i prelijte ga umakom. Zatvorite i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata ili preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi za pećnicu na srednje jakoj vatri. Svinjski file izvadite iz marinade i prepecite na vrućoj tavi sa svih strana. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok unutarnja temperatura ne dosegne 180 stupnjeva, otprilike oko 15 do 20 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite 5 do 10 minuta pa narežite na medaljone. Svinjski lungić na naglo je gotov. Možete ga poslužiti uz salatu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo