Svinjski kare s kostima odličan je izbor za glavni obrok. Slaže se s gotovo svim vrstama priloga i nije zahtjevan za pripremu. Kako bi svinjski kare s kostima bio sočan i mekan važna je pravilna priprema. Priprema svinjskog karea s kostima traje oko 2 sata.
Sastojci za svinjski kare s kostima:
- 1 kg svinjskog karea s kostima
- 6 velikih režnjeva češnjaka, grubo nasjeckanih
- 2 žlice nasjeckanog ružmarina
- 1 žlica sjemenki komorača
- 1 žličica mljevenog komorača
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol, po ukusu
Upalite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva Celzijusa.
Stavite u posudu češnjak, ružmarin, sjemenke komorača, mljeveni komorač, crvenu papriku, papar i ulje i sve to dobro izmiksajte u gustu smjesu. Svinjski kare s kostima stavite na posudu za pečenje i lagano prerežite nožem gdje vidite da je masno. Donju stranu svinjskog karea s kostima premažite jednom žlicom prethodno napravljenom pastom, a ostatkom paste namažite ostale dijelove. Jako dobro sve posolite. Stavite svinjski kare s kostima da se peče s masnom stranom prema gore oko sat vremena.
Zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva Celzijusa i pecite još pola sata. Stavite pečen svinjski kare s kostima na dasku i pustite ga da odstoji 15-ak minuta. Narežite na odreske i poslužite.