Kuharica /

Recept kako pripremiti mekan i sočan svinjski kare s kostima

Image
Foto: Pixabay

Jeste li spremni da vaš svinjski kare s kostima bude mastan i sladak, ljut i sočan, dimljen i slan u isto vrijeme? Saznajte kako to postići.

4.4.2023.
15:37
Pixabay
VOYO logo

Svinjski kare s kostima odličan je izbor za glavni obrok. Slaže se s gotovo svim vrstama priloga i nije zahtjevan za pripremu. Kako bi svinjski kare s kostima bio sočan i mekan važna je pravilna priprema. Priprema svinjskog karea s kostima traje oko 2 sata.

Sastojci za svinjski kare s kostima:

  • 1 kg svinjskog karea s kostima
  • 6 velikih režnjeva češnjaka, grubo nasjeckanih
  • 2 žlice nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 1 žličica mljevenog komorača
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol, po ukusu

Upalite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva Celzijusa.

Stavite u posudu češnjak, ružmarin, sjemenke komorača, mljeveni komorač, crvenu papriku, papar i ulje i sve to dobro izmiksajte u gustu smjesu. Svinjski kare s kostima stavite na posudu za pečenje i lagano prerežite nožem gdje vidite da je masno. Donju stranu svinjskog karea s kostima premažite jednom žlicom prethodno napravljenom pastom, a ostatkom paste namažite ostale dijelove. Jako dobro sve posolite. Stavite svinjski kare s kostima da se peče s masnom stranom prema gore oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva Celzijusa i pecite još pola sata. Stavite pečen svinjski kare s kostima na dasku i pustite ga da odstoji 15-ak minuta. Narežite na odreske i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo